Топ-3 страви із білих, карпатських грибів
Найсмачніші страви гуцульської кухні
Білі гриби - це найповажніший та найпопурніших тип грибів в Карпатах. І ми пропонуємо Вам найкращі страви гуцульської кухні.
Кожен турист приїхавши в Карпати хоча би раз спробував ту славнозвісну юшку. Старий, родинний рецепт розказуємо і Вам.
Найпростіший рецепт.
- гриби білі — 150 г. (сушені);
- морква -2шт.;
- лист лавровий — 3 шт.;
- перець чорний мелений;
- цибуля — 2−3 шт.;
- вода — 3−4 л.;
Приготування:
- Гриби сушені, перед варінням потримати у кип’ятку 40 хвилин. Воду злити.
- Моркву потерти на дрібній тертці і закинути в каструлю з гарячою водою разом з грибами. Додати лавровий лист і чорний перець і одну цілу цибулину.
- Цибулю нарізати кубиками, відправити на сковороду з вершковим маслом (40 г.), злегка посипати меленим перцем і ставити на вогонь. Пасерувати цибулю до легкого золотистого кольору. Перекинь готову цибулю в окрему тарілку.
- Викласти в сковорідку 70 г. вершкового масла. Додати ще трошки моркви та одну помідору без шкірки.
За бажання можна додати в суп макарон.
Важливе: пробуйте воду під час готування, вона Вам підкаже що ще потрібно.