ТОП-3 страви з білих грибів. Сезон грибів у розпалі

Топ-3 страви із білих, карпатських грибів 

Найсмачніші страви гуцульської кухні

Білі гриби - це найповажніший та найпопурніших тип грибів в Карпатах. І ми пропонуємо Вам найкращі страви гуцульської кухні.

Кожен турист приїхавши в Карпати хоча би раз спробував ту славнозвісну юшку. Старий, родинний рецепт розказуємо і Вам.

 Найпростіший рецепт.

  • гриби білі — 150 г. (сушені);
  • морква -2шт.;
  • лист лавровий — 3 шт.;
  • перець чорний мелений;
  • цибуля — 2−3 шт.;
  • вода — 3−4 л.;

Приготування:

  • Гриби сушені, перед варінням потримати у кип’ятку 40 хвилин. Воду злити. 
  • Моркву потерти на дрібній тертці і закинути в каструлю з гарячою водою разом з грибами. Додати лавровий лист і чорний перець і одну цілу цибулину. 
  • Цибулю нарізати кубиками, відправити на сковороду з вершковим маслом (40 г.), злегка посипати меленим перцем і ставити на вогонь. Пасерувати цибулю до легкого золотистого кольору. Перекинь готову цибулю в окрему тарілку.
  • Викласти в сковорідку 70 г. вершкового масла. Додати ще трошки моркви та одну помідору без шкірки. 
    За бажання можна додати в суп макарон. 

Важливе: пробуйте воду під час готування, вона Вам підкаже що ще потрібно.

  • 3 великих картоплі (приблизно 500 гр);
  • Одна середня цибулина;
  • 1 яйце;
  • 2 ст.л. цільнозернового борошна;
  • Сіль, перець.

Інгредієнти для соусу:

  • 1 цибулина;
  • Гриби 500 гр;
  • 50 гр сметани;
  • Сіль, перець;
  • 1 ст.л. борошна (але можно і без борошна);
  • Часник;
  • Зелень для прикраси.

Приготування:

  1. Для початку на крупній тертці швидко натираємо цибулину. Спочатку цибулину краще намочити, а потім відразу натерти картоплю. Якщо вона дала багато соку, то надлишки його можна злити.
  2. Акуратно вбивай в отриману масу яйце і додавай борошно. Все акуратно перемішуємо і викладаємо ложкою на сковороду з киплячим рослинним маслом.
  3. Підсмажую деруни на повільному вогні з двох сторін.
  4. Для приготування соусу на оливковій олії обсмажуємо цибулю до прозорості, додаємо дрібно порізані гриби і доводимо до готовності.
  5. Солимо і перчимо за смаком. Заправляємо вершками або сметаною, додаємо борошно і доводимо до кипіння, додаємо часник. Вимикаємо плиту і залишаємо соус настоятися.
  6. Подаємо гарячі деруни, поливши соусом і прикрасивши зеленню. 
Банош з грибами і гуцульською бриндзею
120 г кукурудзяного борошна середнього помелу
500-700 г вершків середньої жирності або жирної домашньої сметани 
150 г вершкового масла
500 мл води 
200 г грибів 
250 г гуцульської овечої бриндзі 
1 ст.л. вершкового масла 
сіль, чорний перець за смаком

Приготування 

  1. Змішайте сметану з водою, посоліть та закип'ятіть на невеликому вогні. Помішуючи, тонкою цівкою всипте кукурудзяну крупу. Продовжуйте мішати й варити кукурудзу до готовності. Додати масло, страва готова, коли масло виходить наверх. 
  2. Вмішайте половину бринзи. 
  3. Свіжі гриби очистіть, поріжте і обсмажте в суміші вершкового масла та сметани.
  4. Банош з грибами, посипавши рештою бриндзі і насолоджуйтесь!

Смачного!

Читайте також:

Яремчанки представляють Україну та Косівську кераміку в Італії

«Бій за Україну» - вистава на горі Піп Івана

Читайте 3434.com.ua у FacebookInstagram та телеграмі