Топ-3 страви із білих, карпатських грибів
Найсмачніші страви гуцульської кухні
Білі гриби - це найповажніший та найпопурніших тип грибів в Карпатах. І ми пропонуємо Вам найкращі страви гуцульської кухні.
Грибна Юшка
Кожен турист приїхавши в Карпати хоча би раз спробував ту славнозвісну юшку. Старий, родинний рецепт розказуємо і Вам.
Найпростіший рецепт.
- гриби білі — 150 г. (сушені);
- морква -2шт.;
- лист лавровий — 3 шт.;
- перець чорний мелений;
- цибуля — 2−3 шт.;
- вода — 3−4 л.;
Приготування:
- Гриби сушені, перед варінням потримати у кип’ятку 40 хвилин. Воду злити.
- Моркву потерти на дрібній тертці і закинути в каструлю з гарячою водою разом з грибами. Додати лавровий лист і чорний перець і одну цілу цибулину.
- Цибулю нарізати кубиками, відправити на сковороду з вершковим маслом (40 г.), злегка посипати меленим перцем і ставити на вогонь. Пасерувати цибулю до легкого золотистого кольору. Перекинь готову цибулю в окрему тарілку.
- Викласти в сковорідку 70 г. вершкового масла. Додати ще трошки моркви та одну помідору без шкірки.
За бажання можна додати в суп макарон.
Важливе: пробуйте воду під час готування, вона Вам підкаже що ще потрібно.
Деруни з грибами
- 3 великих картоплі (приблизно 500 гр);
- Одна середня цибулина;
- 1 яйце;
- 2 ст.л. цільнозернового борошна;
- Сіль, перець.
Інгредієнти для соусу:
- 1 цибулина;
- Гриби 500 гр;
- 50 гр сметани;
- Сіль, перець;
- 1 ст.л. борошна (але можно і без борошна);
- Часник;
- Зелень для прикраси.
Приготування:
- Для початку на крупній тертці швидко натираємо цибулину. Спочатку цибулину краще намочити, а потім відразу натерти картоплю. Якщо вона дала багато соку, то надлишки його можна злити.
- Акуратно вбивай в отриману масу яйце і додавай борошно. Все акуратно перемішуємо і викладаємо ложкою на сковороду з киплячим рослинним маслом.
- Підсмажую деруни на повільному вогні з двох сторін.
- Для приготування соусу на оливковій олії обсмажуємо цибулю до прозорості, додаємо дрібно порізані гриби і доводимо до готовності.
- Солимо і перчимо за смаком. Заправляємо вершками або сметаною, додаємо борошно і доводимо до кипіння, додаємо часник. Вимикаємо плиту і залишаємо соус настоятися.
- Подаємо гарячі деруни, поливши соусом і прикрасивши зеленню.
Банош з грибами і гуцульською бриндзею
120 г кукурудзяного борошна середнього помелу
500-700 г вершків середньої жирності або жирної домашньої сметани
150 г вершкового масла
500 мл води
200 г грибів
250 г гуцульської овечої бриндзі
1 ст.л. вершкового масла
сіль, чорний перець за смаком
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію